Zen i bašta

Čim dođe proleće i oni prvi zraci sunca (onog pravog, toplog, ne zubatog), jedina misao u glavi mi je kafa na terasi. Ne samo kafa, nego ceo taj momenat izlaska iz zatvorenog prostora. Srećnici sa kućom obično imaju lepo uređen vrt ili baštu ( kako ko voli da zove), pa dane provode tamo. Ima li išta lepše od hladne kafe, limunade, dobre knjige i debelog hlada u ovim vrelim letnjim danima?

Uzimajuću u obzir svoje i vaše potrebe i želje, rešili smo da u našu ponudu uvrstimo i sve one važne stvari  bez kojih naši mali vrtovi sreće ne bi bili to što jesu. 

Rešila sam da vam predstavim 3 stvari za koje smatram da su neophodne svakom hedonisti ovog sveta koji je istovremenom i pasionirani zaljubljenik u baste ili vrtove…ili terase i balkone…

Obzirom da sam ja jedan veliki hedonista ( realno, ko nije?) prva stvar o kojoj ću vam pisati je ona čuvena stolica na ljuljanje, ljuljaška, viseća stolica ( znate na šta mislim? ). Ljubav između mene i te ljuljaške se desila kao na filmu- čim smo se ugledale zavolele smo se. 

 Kada sam videla belu stolicu sa tirkiznim jastucima u glavi sam već bila negde na Karibima.  Taj dan kada sam je odnela kući, vreme je pretilo da mi ne dozvoli da uživam u mojoj novoj omiljenoj stvari na celom svetu. Srećom sunce se izborilo sa oblacima, kiša je stala, čak se pojavila i mala duga i uživanje je moglo da počne. Zgrabila sam knjigu koju sam počela da čitam dan ranije, hladnu limunadu sa par listića nane i prepustila se potpunom uživanju. Verujte mi,  bio je to najjeftiniji odlazak na Bahame.  Ako me sada pitate koja je stvar bez koje ne bih mogla da uživam u životu, to je definitivno ova stolica. Napravljena je od imitacije ratana (to je neka vrsta plastike), a čelična konstrukcija je čvrsta toliko da joj je nosivost 130kg. Obzirom da sam ja moju stolicu smestila na terasu koja je otvorena, čim nas toplo vreme pozdravi, unosim je u spavaću sobu i pravim kutak za čitanje za kojim sam patila oduvek ( verujem da vas ima još…).

Obzirom da sam na početku obećala da ću vam predstaviti 3 stvari koje sam vam prirpremila za ovaj post, red je da to obećanje i ispunim, mada bih mogla o ljuljašci pisati čitav roman. 

Druga stvar koja je, po mom mišljenju, neophodna za potpuni ugođaj u bašti ili na terasi i balkonu je dobra, romantična rasveta. Ovaj put vam preporučujem solarnu LED lampu sa 65 svećica. Ono što mi se najviše dopalo kod ove rasvete je njen oblik. U obliku je baklje, crne je boje, a ima nekoliko programa koje možete da uključujete i menjate kako hoćete. Romantičan ugođaj je zagarantovan. Ali ono što se meni više dopada je ta neka opuštena i spokojna atmosfera koju ova lampa pravi. Upotreba je vrlo jednostavna, sklopite je, zabodete u neku meku površinu, namestite program koji želite i uživate. Uz moju stolicu se savršeno uklopila…Ukoliko ste srećnici pa imate veliko dvorište, nekoliko ovih lampi će vam napraviti takav ugođaj, da nećete želeti da mrdnete odatle.

Solarna lampa

Treća stvar, bez koje generalno ne mogu da zamislim život, je knjiga. Da se razumemo, volim ja da pogledam dobar film ili seriju (na serije se navučem za tren), ali ne mogu da zamislim bolji način za opuštanje u lepo sređenoj bašti bez neke zanimljive knjige. Pomenula sam vam , dragi KupiKupci, da uživanje u svojoj ljuljašci upotpunjujem knjigom, pa sam želela da vam otkrijem koja je knjiga u pitanju , kako biste i vi mogli sebi da prekratite vreme tokom vrelih letnjih dana. Knjiga koju trenutno privodim kraju se zove  “Čovek po imenu Uve” švedskog pisca , kolumniste i blogera Frederika Bakmana. Ovo je jedno od najboljih laganih štiva koje sam čitala u zadnje vreme. Na koricama knjige piše “Smejaćete se, plakati i otkriti saosećanje za sva džangrizala u svom životu”. Potpuna istina. Čak je snimljen i film po ovoj knjizi, pa vam je svakako toplo preporučujem. Ovaj autor ima još jednu knjigu koju planiram da pročitam ovog leta, pa ću vam preneti utiske i o njoj.

Čovek po imenu Uve

I eto, ja sam svoje 3 stvari izabrala, a vi nam u komentarima napišite kako vi zamišljate idealno popodne u svom dvorištu? 

Pratite nas na društvenim mrežama, jer uskoro pripremamo veeeeliko iznenađenje za sve vas.

Odoh malo da se izvalim u svoju ljuljašku i čitam...

Do sledećeg posta xo.

Svi komentari

  1. Valentina Baro

    Odlučan blog slike još lepše i kako onda ne poželeti ovu prelepu stolicu.za ljuljanje! I meni je potrebno da zaronim u plavetnilo i odlutam daleko!

Ostavite komentar